Ambasada SUA la Chișinău a organizat o expoziţie dedicată evenimentelor din 11 septembrie 2001

Embed:

O expoziţie de fotografie, dedicată tragicelor evenimente din 11 septembrie 2001, a fost organizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Chişinău. Vizitatorii pot vedea poze făcute imediat după producerea atentatelor teroriste, precum şi imagini care surprind procesul de reconstrucţie a clădirilor supuse atacului.

La eveniment au fost prezenţi politicieni, jurnalişti, dar şi oameni simpli care au rămas impresionaţi de imagini.

"Este un exemplu pentru noi toţi de a comemora oamenii nevinovaţi care au murit la 11 septembrie", a spus viceministrul Culturii, Gheorghe Postică.

Cei prezenţi la expoziţie au retrăit pentru câteva minute acel tragic 11 septembrie.

"Părinţii mei stăteau al televzor şi atunci toată lumea era în stare de şoc, a fost o palmă dată umanităţii", a povestit un bărbat.

Pozele au fost făcute de fotograful Joel Meyerowits, care a surprins și imagini cu lucrările de reconstrucţie.

"Expoziţia prezintă spiritul de coeziune a naţiunii americane”, a menționat  Marcus Micheli, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Moldova.

În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, 19 terorişti al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri, cu care au atacat Turnurile gemene din New York şi clădirea Pentagonului din Washington. În urma atentatelor au fost înregistraţi 2.993 de morţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu