Ambasada SUA felicită Moldova cu ocazia împlinirii a 25 de ani de relații diplomatice. MESAJUL lui Pettit

Embed:

Ambasada Statelor Unite ale Americii felicită Republica Moldova cu ocazia împlinirii a 25 de ani de relații diplomatice. Acum un sfert de secol, SUA au recunoscut în mod oficial independența țării noastre. Cu acest prilej, ambasadorul James Pettit a publicat un mesaj video în care îi felicită pe cetăţenii ambelor state.

În data de 25 decembrie 1991, Statele Unite au recunoscut independența Republicii Moldova, iar un an mai târziu au deschis a ambasadă la Chișinău. În tot acest răstimp, SUA au susținut Moldova în implementarea reformelor democratice și integrarea în comunitatea europeană.

"Avem un parteneriat cu dvs în consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Am lucrat împreună pentru a asigura o mai mare prosperitate și securitate pentru fiecare cetățean", a precizat Pettit.

De atunci au fost implementate un șir de proiecte de pe urma cărora au beneficiat cetățenii, în special cei moldoveni. Printre acestea se numără inițiativele USAID, Corpul Păcii, programul Impact al Corporației Provocările Mileniului pentru Moldova, care au contribuit la dezvoltarea și creșterea economică a țării. Diplomatul a menționat că cei 25 de ani de relații diplomatice vor fi marcați pe parcursul întregului an.

"Sărbătoriți cu noi acest moment în istoria diplomatică a Moldovei și SUA, ca toată lumea să știe despre lucrurile mari pe care le-am obținut împreună. De asemenea, doresc să folosesc această ocazie pentru a vă dori dvs, familiilor și prietenilor dvs la mulți ani", a subliniat James Pettit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu