Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău salută lansarea de către CEC a Codului de conduită pentru parlamentare și referendumul consultativ

Embed:

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău salută lansarea de către CEC a Codului de conduită pentru alegerile parlamentare din 24 februarie și referendumul consultativ.

Reprezentanţii misiunii diplomatice apreciază semnarea Codului de către partidele înregistrate în cursa electorală, menţionând că este un act care demonstrează un angajament comun faţă de o campanie electorală liberă şi corectă. 

De asemenea, oficialii de la Ambasada SUA îi îndeamnă şi pe ceilalţi concurenţi să-şi pună semnătura pe document. 

Primul partid care a semnat Codul de conduită a fost Partidul Democrat din Moldova, urmat de alte cinci formaţiuni politice şi 10 instituţii media, printre care şi postul nostru de televiziune.

Codul de conduită este o convenție încheiată între concurenții electorali şi reprezentanții mass-media privind modul de desfăşurare şi de reflectare a campaniei electorale, care exclude lezarea demnității şi imaginii concurenților electorali. Potrivit Codului electoral, concurenţii trebuie să semneze acest document înainte de a începe campania electorală. Cei care nu vor semna acest cod, nu vor fi sancţionaţi, însă, există riscul să fie taxați de alegători. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu