Ambasada Olandei în Moldova interesată de susținerea reformelor în justiție

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a discutat despre reformele în derulare cu ambasadoarea Olandei în Moldova, Stella Ronner Grubacic. Oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la evoluțiile din domeniu, percepțiile societății și a partenerilor europeni.

Vladimir Cebotari a informat despre ultimele realizări și inițiativele promovate în domeniu, dar și despre segmentele restante, pentru remedierea cărora se vor canaliza eforturile în următoarea perioadă.

A fost precizat că majoritatea acțiunilor întreprinse au fost focusate pentru ajustarea legislației iar viziunea pentru următoarea strategie este punerea acestora în practică.

Subiectele de discuție au vizat evaluarea, recomandările și finanțarea reformei justiției de Uniunea Europeană. Oaspeții au manifestat interes pentru aspecte referitor la respectarea drepturilor omului prin prisma unor cazuri sonore, modificările legislative privind activitatea organizațiilor comerciale, modul de implementare a reformelor pentru impact pozitiv, de consolidare a democrației.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu