Amazon ar putea lansa un smartphone în toamna anului viitor

Compania care administrează unul din cele mai cunoscute site-uri de vânzări din lume Amazon, se pregăteşte pentru lansarea unui smartphone, scrie curierulnaţional.ro

Mark Mahaney, analist al companiei de servicii financiare americane, Citigroup, anunţă că potrivit datelor activităţilor furnizorilor Amazon, reiese că se pregăteşte lansarea unui smartphone.

"Bazându-ne pe o analiză a lanţului de furnizare, credem că Foxconn, împreună cu Amazon, dezvoltă un telefon. Totuşi, mai credem că Amazon va plăti Foxconn, însă dispozitivul şi mai multe componente vor fi fabricate de grupul TMS", a declarat Mahaney.

Totodată, Mark Mahaney mai crede că Amazon va folosi procesorul OMAP 4 dezvoltat de Texas Instruments. Potrivit analistului Citigroup, smartphone-ul Amazon ar putea fi vândut pentru un preţ cuprins între 150 şi 170 de dolari.

La începutul acestui an au circulat zvonuri conform cărora Amazon intenţionează să producă o întreagă serie de dispozitive Android, primul dintre acestea fiind tableta Kindle Fire, care deja este disponibilă pe piaţă.

Totuşi Mahaney nu crede că Amazon ar putea trece de partea Microsoft, căreia îi va plăti pentru a folosi sistemele de operare. Microsoft a reuşit în ultima perioadă se atragă mai multe companii să renunţe la sistemul de operare dezvoltat de Google, la Android.

Pe lângă smartphone-ul său, se aşteaptă ca Amazon să lanseze o tabletă bazată pe procesorul quad-core nVidia Tegra 3, tot anul viitor.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu