Amatorii de sport şi-au dat întâlnire în satul Burlac. Cei mai buni, au mers acasă cu trofee numai bune de pus la cuptor

Embed:

Amatorii de sport şi-au dat întâlnire, în acest weekend, în satul Burlacu din Cahul, acolo unde a avut loc un festival cu diverse competiţii. Peste 100 de participanţi din diferite raioane ale ţării şi-au demonstrat abilităţile la fotbal, volei, şah, baschet sau trântă. Cei mai buni, au mers acasă cu diplome, dar şi trofee numai bune de pus la cuptor.

Fiecare echipă a depus eforturi ca să iasă învingătoare. Totuşi, cei mai buni, la fotbal, de exemplu, au fost băieţii din satul care a fost gazda evenimentului.



"Turneul acesta l-am câştigat, dar suntem şi câştigători ai campionatului raional şi a cupei."



Mircea Bragagiu din Cahul a fost cel mai bun la trântă. El a reuşit să-i câştige pe cei trei adversari, iar pentru asta s-a ales cu un berbec. Sportivul spune că va împărţi premiul cu toţi luptătorii.



"Nu a fost pentru prima dată pentru mine, am mai avut experienţe în domeniul dat, m-am pregătit mereu, m-am stăruit să fac faţă antrenamentului şi să ascult antrenorul."



Emoţii mari au fost şi în sala de volei.


Participanţii au fost susţinuţi de rude şi prieteni, care le-au ţinut pumnii pe tot parcursul competiţiilor.



"Iată băiatul meu e fotbalist.- Aţi venit să-l susţineţi ? - Desigur că da. Eu ştiu că el joacă bine şi în sport e bravo. Lumea mai vine, se mai distrează."

"Noi nu suntem din această localitate, însă am venit să luăm experienţă de la satele vecine, poate nu se vor pierde obiceiurile, vrem poate să le implementăm la noi în sat."

"Am participat şi eu când eram mai tinerică. - La ce sport ? -La fugă, la asta care sus, dar acum."



Printre cei care au urmărit competiţiile a fost şi deputatul PDM, Elena Bacalu.


"Am împliniri sufleteşti dintr-un simplu motiv că evenimentul acesta are loc la mine, în satul meu de baştină şi mă bucură că consătenii mei au nişte tradiţii frumoase deja de ani de zile. Mă bucur să văd în localitate mulţi tineri, mulţi copiii aceasta contează foarte mult. "



Organizatorii spun că prin acest eveniment şi-au propus să promovează sportul în rândul tinerilor, dar şi modul sănătos de viaţă.



"Scopul este ca tineretul să practice sportul cât mai mult, să-l dezvolte ca să fie ca o tradiţie la noi în sat. "



Festivalul "Malurile Salciei" a ajuns la cea de-a XV-a ediţie.

Lasă un comentariu