"Am vrut să-l fac deosebit". INCREDIBIL ce şi-a crescut în faţa casei un bărbat din Călăraşi (VIDEO)

Embed:

Creşte cu multă pasiune un copac de mai bine de 25 de ani. Este vorba despre un moldovean din satul Telemeuți, raionul Călărași. Copacul este unul neobișnuit. Dudul de aproximativ 16 metri înălțime are o formă specială, care este modelată anual cu ajutorul unei macarale.

Andrei Spinei este medic veterinar în satul Telemeuți, raionul Călărași. Bărbatul  spune că a dorit să-și planteze un copac în fața casei, așa cum spune tradiția moldovenească.

"Eu am vrut să-l fac deosebit. Să nu fie ca la nimeni. Să fie cel mai frumos ca la toate neamurile mele. Cel mai frumos copac din fața casei să fie la mine. Și am început să lucrez cu dânsul. El vroia la sud să crească cu crengile, eu îl dădeam la nord", explică Andrei Spinei.   

Bărbatul îşi doreşte ca şi feciorii săi să aibă grijă de copac, iar pentru ca să nu-l poată tăia a pus în temelia copacului bucăți de fier: "Aici este o potcoavă. Dincoace sunt tot potcoave puse. Într-un an de zile le înghite. Fierele acestea groase sunt și în rădăcina lui. Cine o să încerce să-l taie, o să mă pomenească".

Vecinii admiră creaţia bărbatului şi spun că își doresc şi ei asemenea podoabă:

"Foarte frumos copacul și lucrat la timp. Eu aș crește, dar nu am timp."

"N-am mai văzut așa ceva. N-am mai văzut, e ceva neobișnuit."

"Aș vrea, dar trebuie muncă la dânsul."

"Stăpânul e devotat copacului. Timpul liber îl petrece cu acest copac. El lasă via, dar de copac nu se lasă."

Dudul a devenit vestit deja printre turiști. Anual, acesta este admirat atât de moldoveni, cât și de turişti străini.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu