Alunecările de teren riscă să dărâme drumurile din Cârpeşti, Cantemir

Embed:

Mai multe drumuri locale din satul Cârpeşti, raionul Cantemir, sunt ameninţate de alunecări de teren. Localnicii spun că acest fenomen a început acum două decenii şi că le-ar putea înghiţi şi grădinile. La rândul lor, autorităţile locale au anunţat că, pentru a opri procesul de eroziune sunt necesare peste şase milioane de lei.

Până acum, oamenii din satul Cârpeşti au luptat singuri cu alunecările de teren. Natura iese însă învingătoare:

"Se dărâmă, se duce, dacă o să dea o apă mai mare o să rămânem fără pod şi nu o să avem cum să ne ducem la raion."

"Aici, datorită faptului că am mai sădit copaci mai ţin malurile. Problema o văd în partea cealaltă, pentru că trec pe şosele maşini mari şi vrei nu vrei drumul tremură"

"Aici o fost înnămolit încă de pe timpul URSS şi s-a adunat. Acolo a fost o casă şi s-a dărmat şi clar că ar putea ajunge şi la gospodării."

Primarul localităţii spune că problema poate fi soluţionată doar cu sprijinul autorităţilor centrale, în baza unui proiect care urmează a fi implementat în curând.

"Sperăm că în 2015 vor fi începute lucrările. Spun psecialiştii că ar fi nevoie de construit un sistem de drenaj. Lângă pod vor fi construite nişte sisteme, numite de specialişti, scăriţe, care vor stopa aceste alunecări", a spus Ion Bâzu. 

În satul Cârpeşti locuiesc aproximativ 2.700 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu