ALUNECĂRI DE TEREN ÎN SUA: Cel puțin 13 oameni au murit în statul California

Embed:

După ce a fost trecut prin foc și apă, statul american California este devastat acum de alunecări de teren, provocate de inundațiile din ultima săptămână.

Autoritățile locale au confirmat până acum 13 decese, însă numărul victimelor ar putea crește, deoarece mulți oameni sunt dați dispăruți.

Au fost lansate operațiuni de salvare de amploare. Sute de pompieri, polițiști și voluntari, ajutați de câini au participat la căutări.

Zeci de oameni blocați în casele lor au fost salvați. Cartiere întregi din orașul Montecito au fost îngropate sub nămol, iar majoritatea drumurilor au devenit impracticabile.

Localnicii sunt disperați și spun că, după incendiile masive în care au suferit la sfârșitul anului trecut, valurile de moloz au distrus și ultimele bunuri pe care le aveau.

”Zgomotul produs în timpul alunecărilor de teren semăna cu cel al unui tren mare care venea din deal spre noi. Puteai auzi bolovanii cum se rostogoleau spre noi. Casa mea se zguduia într-una.”

”Am intrat în panică. Părinții mei dormeau. Eu mi-am luat încălţămintea şi am început să strig că drumul este acoperit de noroi.”

Majoritatea zonelor afectate de aceste alunecări de teren au fost devastate în luna decembrie de cel mai distrugător incendiu din istoria Californiei, soldat cu peste 40 de morți.

Din această cauză, nu mai există vegetaţie care să absoarbă apa şi să consolideze solul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu