Alte două localități au intrat în carantină

Embed:

Alte două sate din ţara noastră au intrat în carantină. Este vorba despre localitatea Pohorniceni din Orhei, unde a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu noul COVID-19 şi satul Talmaza din raionul Ştefan Vodă cu trei persoane infectate.

Preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, a declarat că regimul de carantină pentru satul Pohorniceni a fost instituit pentru o perioadă de 14 zile. Primul localnic infectat cu virusul periculos este un bărbat care a revenit recent dintr-o zonă de risc şi nu a respectat regimul de carantină.

"Prin intermediul notei informative şefului comisiei sănătate publică Orhei, domnul Ion Bolboceanu, până la moment bolnavul a contactat cu 15 persoane. Această informaţie se prelucrează inclusiv astăzi pentru a actualiza eventuala listă."

Bărbatul riscă să fie tras la răspundere, pentru că nu s-a autoizolat. Totodată, medicii din raion au început identificarea tuturor persoanelor care au interacţionat cu pacientul infectat. Iar localnicii din Talmaza vor fi în carantină timp de 40 de zile. Primarul Eugen Prutean spune că a instituit măsuri aspre pentru ca noul coronavirus să nu se răspândească. Mai exact, au fost instalate indicatoare prin sat cu îndemnul "Staţi acasă!". Piaţa şi cafenelele din sat au fost închise, iar o echipă de poliţişti de patrulare circulă prin zonă. Acum o săptămână au intrat în carantină localităţile Bălceana şi Sofia din Hânceşti, raion unde au fost confirmate până acum 15 cazuri de îmbolnăvire cu noul COVID-19.

loading...

Lasă un comentariu