Alte două companii petroliere au afişat astăzi PREŢURI MAI MICI la combustibil

Embed:

Alte două companii petroliere au afişat astăzi preţuri mai mici, cu aproximativ 50 de bani, pentru benzină şi motorină. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică 95 costă, în medie, 16 lei şi 35 de bani, iar acelaşi volum de motorină poate fi cumpărat cu 13 lei şi 60 de bani

Şi gazul lichefiat ar urma să se ieftinească. Preţul pentru un litru de acest combustibil ar putea scădea cu până la 40 de bani şi să constituie aproximativ nouă lei.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică, 13 companii au anunţat că urmează să taie din preţuri în această săptămână.  

Unele companii petroliere au ieftinit carburanţii şi săptămâna trecută, cu aproximativ 60 de bani.

În ultimul an, preţul motorinei a scăzut cel mai mult, cu 17 la sută. Astfel, dacă în februarie 2015, un litru costa 16 lei și 57 de bani, în această lună, unele benzinării au afișat şi un preţul de 13 lei și 60 de bani.

Tot în ultimul an a scăzut semnificativ și prețul unui litru de benzină, care costă acum 16 lei și 27 de bani.

În 2015, gazul lichefiat a fost cel mai scump în luna ianuarie. De atunci, prețul acestui combustibil a scăzut cu 12 la sută. 

Pe piaţa din Republica Moldova activează 84 de agenţi economici, care comercializează produse petroliere în 624 de staţii de alimentare. Iar gazul lichefiat este vândut de 69 de firme în 469 de staţii. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu