ALOCAŢII MAI MARI PENTRU DEPORTAŢI. Victimele represiunilor vor primi cu 400 de lei mai mult

Embed:

Victimele represiunilor politice comuniste din perioada anilor 1917–1990 vor primi din 1 septembrie o alocație lunară în valoare de 500 de lei. În prezent, suma este de doar 100 de lei.

Un proiect de lege a fost votat în lectură finală de Parlament. În acest an, în buget sunt prevăzuți 13 milioane de lei pentru cei aproximativ 8500 de beneficiari. Aceste prestaţii nu au mai fost majorate din anul 2012.

Recent, şi Guvernul a aprobat un pachet social pentru victimele represiunilor politice, inclusiv a fost majorat ajutorul material de la 700 de lei până la o mie de lei. În același timp, victimele represiunilor politice vor plăti cu 50 la sută mai puţin pentru biletul de recuperare la sanatorii. În acest scop au fost alocați 430 de mii de lei.

Pachetul social mai cuprinde servicii medicale suplimentare celor incluse în poliţă. Astfel, victimele deportărilor vor avea posibilitatea să beneficieze anual de un examen medical profilactic gratuit, inclusiv cu efectuarea investigațiilor de laborator, dar și de un tratament de reabilitare la spitalul Guvernului.

În acest an, în 6 iulie, la iniţiativa premierului Pavel Filip au fost organizate ample manifestări de comemorare a deportaților.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu