Alocații lunare mai mari cu 400 de lei pentru victimele represiunilor politice

Alocația lunară pentru victimele represiunilor politice a fost majorată de la 100 la 500 de lei, începând cu 1 septembrie curent. Astăzi, Executivul a aprobat modificările respective în Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a alocațiilor lunare de stat unor categorii de populație.

Indemnizații majorate vor primi peste 8 000 de persoane, victime ale represiunilor politice. În acest scop, în bugetul pentru anul curent sunt prevăzute сirса 12,9 milioane de lei.

"Proiectul dat prevede asigurarea unei protecții suplimentare victimilor reabilitate ale victimilor represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990 privind majorarea cuantumului îndemnizației de stat cu 400 de lei.

Totodată proiectul include unele modificări efectuate ca urmare a reformă ade unificare a sistemului de asigurări sociale, potrivit căreia casa națională de asigurări sociale a devenit unicul organ cu drept de stabilire și plată a pensiilor și alocațiilor sociale de stat.

Implimentarea proiectului dat se va realiza din contul și limita sumelor, transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurarilor sociale de stat prevăzute pentru anul 2018", a declarat Silvia Radu.

Pachetul social pentru victimele represiunilor politice a fost aprobat la 4 iulie, la inițiativa premierului Pavel Filip. Acesta mai include examene medicale profilactice gratuite, reduceri de 50% la biletele de sanatoriu și perfectarea legitimațiilor de tip nou. De asemenea, pentru a spori nivelul de protecție socială apersoanelor care au avut de suferit în urma represiunilor politice, ajutorul material unic a fost majorat până la 1000 de lei.

loading...

Lasă un comentariu