ALISSON, CEL MAI SCUMP PORTAR. FC Liverpool l-a cumpărat pe brazilian cu 72,5 milioane de euro

FC Liverpool a spart banca şi l-a transferat pe portarul Alisson Becker de la AS Roma pentru suma astronomică de 72,5 de milioane de euro. Astfel, brazilianul în vârstă de 25 de ani, a devenit cel mai scump goalkeeper de fotbal din lume.

Precedentul record era deţinut de Gianluigi Buffon, pentru care, în 2001, Juventus Torino a plătit 53 de milioane de euro Parmei.

Totodată, AS Roma a realizat un profit extraordinar pe urma acestei tranzacţii. Clubul ”gialo-rosso” l-a achiziţionat de la Internacional Porto-Alegre doar cu opt milioane de euro. Alisson a semnat cu FC Liverpool un contract valabil pe şase ani.

"Un rol important în luarea deciziei de a veni la FC Liverpool a fost stadionul "Anfield". Jucătorii speră să aibă parte de astfel de suporteri. Pe lângă faptul că este un club uriaş, jucătorii care au venit aici au câştigat multe titluri. Sper să joc şi eu un rol important în istoria echipei", a spus portarul Liverpool, Alisson Becker.

Acesta este al patrulea transfer efectuat de Liverpool în această vară. Anterior, "cormoranii" i-au mai achiziţionat pe Naby Keita, Fabinho şi Xherdan Shaqiri. Pentru aceşti jucători, englezii au cheltuit aproximativ 200 de milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu