Alimentul care este mai dăunător pentru ficat decât alcoolul. Îl consumăm zilnic

Specialiştii au anunţat că o nouă boală ameninţă ficatul, supranumită mai exact boala ficatului non-alcoolic, principalele cauze ale apariţiei a acestei boli fiind consumul de zahăr. 

În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.

Zahărul, în cantităţile în care este consumat astăzi, este toxina ce stă la baza multor afecţiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un număr foarte mare de oameni. Aceasta este concluzia la care a ajuns în urma a numeroase studii efectuate în ultimii ani și dr. Robert Lustig, specialist în endocrinologie şi obezitate infantilă.

Lustig este profesor la Şcoala de Medicină a Universităţii din California, una dintre cele mai prestigioase şcoli de medicină din SUA, scrie doctorulzilei.ro, citat de realitatea.net.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu