Alimentele care nu trebuie să lipsească din nicio cură de slăbire

O cură de slăbire înseamnă, în principal, consumul moderat de alimente care îngraşă, precum grăsimile, cartofii, dulciurile. Însă în timp ce unele alimente trebuie evitate există mâncăruri care nu trebuie să fie excluse din alimentaţie dacă ţii dietă.

Afinele

Ştiai că într-o ceaşcă de afine proaspete se găseşte o cantitate de 4 g de fibre? Fibrele sunt esenţiale în alimentaţia celor care ţin dietă, pentru că ajută la îmbunătăţirea digestiei. Totodată, afinele stimulează arderea grăsimilor.

Ciupercile

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că, datorită conţinutului de proteine, ciupercile sunt indicate în curele de slăbire. Ele pot fi gătite în combinaţie cu carnea de vită, aliment permis în diete. Aceste legume au şi un conţinut ridicat de apă.

Ouăle

Ideale în curele de slăbire sunt şi ouăle, sursă importantă de proteine. Un studiu efectuat în domeniu a arătat că persoanele care ţineau dietă şi care au mâncat ouă la micul dejun au slăbit mai uşor decât cei care au consumat alte alimente la micul dejun, dar cu acelaşi conţinut de calorii. Ouăle pot fi consumate sub formă de omletă sau fierte.

Avocado

Considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe, avocado este ideal în orice cură de slăbire. Abundă în vitmaine şi minerale, dar este şi un fruct săţios, fapt care se datorează acidului oleic. Ajută la reglarea digestiei, având un conţinut ridicat de fibre şi accelerează metabolismul. Avocado este benefic pentru sănătatea inimii, căci contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău din organism, contribuie la scăderea tensiunii arteriale în cazul celor care suferă de hipertensiune arterială.

Merele

Cu gsutul lor dulce-acrişor, merele sunt fructe pe care le poţi consumă fără restricţie când ţii dietă. Conţin fibre, importante pentru că ajută digestia, dar şi vitamina C, de ajutor pentru întărirea sistemului imunitar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu