Alimente pe care nu ar trebui să le mănânci iarna

Nutriționiștii susțin cu tărie că mâncarea gustoasă și sănătoasă se face cu produse de sezon. Adică, în miezul iernii e mai potrivit să mănânci morcovi, țelină sau cartofi, decât roșii sau sparanghel, scrie tabuhighlife.ro.

Alimentele de sezon sunt mult mai gustoase. Îți prezentăm o listă cu cele pe care ar trebui să nu le mai cumperi acum și să le eviți în meniu.

1. Sparanghel. Ca multe alte legume și acesta ar fi mai potrivit în meniurile de primăvară, când e în sezon. La noi în magazine ajunge oricum din alte țări europene mai însorite, dar în sezonul rece e transportat din țări și mai îndepărtate, precum Chile sau Peru.

2. Fructe de pădure, căpșuni, pepene. Niciunul din fructele de vară nu va avea același gust acum. Alege mai bine variantele congelate, gemuri sau dulcețuri și evită-le pe cele prezentate proaspete în magazin. Multe dintre ele au fost culese înainte să fie coapte sau au fost coapte forțat.

3. Porumb. La noi, porumbul e în plin sezon la sfârșitul verii. Ceea ce găsești acum în magazin este porumb fiert în conservă, porumb congelat sau prefiert. Nu îți va aduce nici gustul bun și nici nutrienții produsului proaspăt.

4. Lactate. Unele produse lactate precum cașul și laptele trebuie consumate cu grijă iarna. Cașul poate crește secreția de mucus de la glande și poate afecta starea generală a corpului. Persoanele care tușesc sau care suferă de astm își pot agrava problema consumând produse lactate.

5. Zahăr. Se pare că zahărul poate declanșa dispozițiile depresive, mai ales iarna. Aportul de zahăr reduce eliberarea de dopamină, un element care joacă un rol în modul în care simțim plăcere.

6. Carne roșie. Carnea roșie este o sursă excelentă de proteine care este necesară pentru întărirea mușchilor și a metabolismului. Cu toate acestea, consumul frecvent al acestuia poate provoca o concentrație de mucus în gât. Este mai bine să alegeți să mâncați pui sau pește în acest sezon.

loading...

Lasă un comentariu