Alimente care întineresc organismul. Ce să consumi ca să combați îmbătrânirea prematură

Oricine ar vrea să-și păstreze cât mai mult sănătatea și tinerețea. Află care sunt alimentele care întineresc organismul și cum poți preveni îmbătrânirea prematură.

Timusul este o glandă care se află deasupra inimii, în spatele sternului. Acesta secretă diverși hormoni care susțin activitatea sistemului imunitar, prevenind totodată și îmbătrânirea timpurie. O serie de alimente ca cerealele, tăițeii din făină integrală, nucile sau legumele cu păstăi stimulează timusul să-și intensifice secreția de hormoni. Cel puțin unul dintre acestea trebuie să se afle în meniul tău zilnic. Acestea întineresc organismul, scrie libertateapentrufemei.ro.

Alimente care întineresc organismul. Grâul încolțit

Grâul încolțit este un stimulator extrem de important al activității vitale a organismului, datorită conținutului bogat în complexul de vitamina B și în multe alte vitamine, cât și a diferitelor enzime, necesare pentru reglarea metabolismului. Cura cu grâu încolțit întinerește organismul. Într-un vas, pune un strat de grâu de 1-2 cm, peste care toarnă apă. Păstrează-l apoi la temperatura camerei două-trei zile, până ies germenii verzi. Clătește boabele, macină-le și consumă dimineața, pe stomacul gol, și seara, ca atare, sau cu o lingură de miere de albine. Nu urma cura mai mult de o lună. O poți repeta doar după cel puțin zece zile de pauză. În timpul curei renunță la pâine, pentru a evita îngrășarea.

Alimente care întineresc organismul. Siropul de mure

Murele sunt foarte bogate în antocianidine, substanțe antioxidante care combat efectele îmbătrânirii. Încearcă și tu siropul de mure și vei ține ridurile departe. Strivește 5 kg de mure, apoi stoarce-le printr-un tifon. La un litru de zeamă pune un kilogram de zahăr, pune amestecul la foc mic și amestecă să se dizolve zahărul. După ce siropul se leagă, toarnă-l, cât este încă cald, în sticle și astupă-le ermetic. Câteva lingurițe de sirop într-un pahar cu apă vor constitui porția ta zilnică de tinerețe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu