Alimente benefice. Ce trebuie să consumi pentru a avea un păr frumos şi sănătos

Măștile cosmetice și cele preparate din ingrediente naturale, dar și tratamentele speciale pentru întreținerea părului nu au efectele scontate, dacă nu ai o dietă adecvată. Mizează pe alimente bogate în nutrimenții de care are nevoie firul de păr, pentru a crește frumos și viguros, scrie clickpentrufemei.ro.

Se spune că ceea ce mănânci spune multe despre starea ta de sănătate, dar și despre studiile pe care le ai. În multe cazuri, dieta își pune amprenta asupra sănătății și adesea nu e de bine.

Încearcă să consumi mai multe alimente bogate în calciu și proteine și evită grăsimile și mâncărurile procesate, dar și pe cele cu mult zahăr. Acestea din urmă degradează părul, îl rărește și chiar stimulează căderea masivă a firelor de păr. Vestea bună este că poți evita aceste probleme, dacă adopți o dietă în care predomină următoarele alimente.

Pește
Corpul tău are nevoie de hidratare din cap până în picioare. Asta înseamnă că și părul trebuie hidratat, ca să nu-și piardă vitalitatea și suplețea. Peștele gras și fructele de mare oferă hidratare în profunzime, datorită acizilor graşi Omega 3, a proteinelor, a vitaminei B12 şi a fierului din conținut. Mănâncă de două ori pe săptămână pește și părul tău va fi mai strălucitor și va cădea mai puţin.

Lactate
Bogate în calciu, caseină și minerale, lactatele şi-au dovedit eficienţa în ceea ce priveşte stimularea creşterii părului. Consumă două gustări pe zi, de exemplu, un pahar cu lapte și un iaurt, și părul tău va fi mai bogat.

Carne de pui
În caz că nu știai, carnea de pui este preferată de nutriționiști pentru dietele de slăbire, dar aceasta aduce mai multe beneficii corpului decât favorizarea procesului de slăbire. Substanțele nutritive din acest tip de carne întăresc firele de păr și îi protejează culoarea naturală. Îţi poţi lua necesarul de proteine şi de fier dacă, de trei ori pe săptămână, consumi carne de pasăre.

Cerealele integrale
Dimineața, la micul dejun, consumă fie pâine integrală, fie cereale. Îți asigură un tranzit intestinal care funcționează la capacitate maximă și îi conferă corpului și părului, deopotrivă, o doză bună de zinc, fier şi vitamine din complexul B, care favorizează creşterea şi regenerarea părului. Toate acestea previn căderea lui.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu