Alianţă între PD şi PLDM! Lupu: S-a decis formarea unei noi majorităţi parlamentare. Vom participa la formarea noului Guvern

Embed:

Partidul Democrat şi Partidul Liberal Democrat din Moldova au ajuns la o înţelegere privind formarea noului Cabinet de miniştri.

"În urma discuţiilor cu domnul prim-ministru desemnat, cu votul unanim, am decis să purcedem la formarea unei noi majorităţi parlamentare", a declarat Marian Lupu.

Liderul PD a anunţat că democraţii vor participa la formarea noului Guvern şi sunt gata să voteze candidatura lui Vlad Filat pentru funcţia de premier. Totodată, Marian Lupu a sublniat că în noul Executiv nu trebuie să se regăsească persoane corupte.

"Aceste discuţii mai continuă. Instalarea unui nou Guvern este posibilă doar cu o majoritate parlamentară stabilă, este o precondiţie de bază. Vorbim de persoane şi la Guvern şi la Parlament, astfel încât aceste instutuţii să fie eficiente la maxim. Noi nu am vorbit despre tristeţe, bucurii, regrete. Am discutat despre cum va funcţiona această construcţie politică. Mecanismele se vor regăsi în noul acord", a declarat Marian Lupu.

Şeful Legislativului a mai spus că în scurt timp va fi făcută publică lista miniştrilor care vor face face parte din noul Guvern. Marian Lupu, însă, a evitat să precizeze cum se va numi noua alianţă.

"Va fi încheiat un nou acord. Veţi afla în curând şi denumirea. Nu am ajuns la partajări suplimentare", a mai punctat liderul PDM.

Publika.md reaminteşte că Parlamentul a acordat, la 5 martie, vot de neîncredere Guvernului, după ce PCRM a depus o moţiune de cenzură. Motivul pe bază pe care l-au invocat comuniştii a fost corupţia din cadrul Guvernului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu