Alianţa ACUM-PSRM se PRĂBUŞEŞTE. Socialiştii au cerut demisia ministrului Justiţiei Olesea Stamate

Embed:

Alianţa Kozak PSRM - ACUM este gata să explodeze după ce ministrul Justiţiei, Olesea Stamate, a anulat rezultatul concursului pentru şefia Procuraturii Generale. Socialiştii cer demisia Olesei Stamate pe care o acuză de neprofesionalism, incompetenţă şi că riscă să compromita reformarea justiţiei. Socialiştii le cer celor din Blocul ACUM să desemneze un alt ministru. 

Constatăm că după mai multe momente confuze generate de modul în care ministra Justiţiei a generat acest concurs, avem parte de un final comico-tragic, care aduce cu sine cel mai mare eşec al actualei guvernări. Ministra Justiţiei practic îşi recunoaşte public incompetenţa", a declarat socialistul Vasile Bolea. 

Potrivit lui, prin declaraţiile sale, ministrul sugerează că a anulat rezultatele concursului pentru că un candidat, apropiat de cercul politic care a desemnat-o în functie, nu a trecut filtrul concursului.

"Este pus sub semnul întrebării independenţa ei de politic şi capacitatea ei de a gestiona în mod profesionist implementarea reformei justiţiei.", a spus Bolea. 

La rândul său, consilierul socialistei Zinaidei Greceanîi, este nemulţumit că Olesea Stamate face aluzie că rezultatele concursului au fost anulate din cauza reprezentantului Parlamentului în comisia de selectare a candidaţilor.

"De la desemnarea doamnei ministru a Justiției în funcția sa, dumneaei din eșec în eșec a călcat, doar prin străchini a mers. Uitați-vă în ce țară ajungem noi când ministrul Justiției sare la gâtul președintelui Parlamentului, adică ministrul Justiției care este încredințat cu încrederea Parlamentului Republici Moldova. I se creează o impresie că Parlamentul este o filială a Ministerului Justiției sau poate Procuratura Generală este o filiala Ministerului Justiției ? Nu.", a spus Fadei Nagacevschi. 

Iar Vasile Bolea a mai dat de înţeles că decizia de anulare a concursului a fost luată pentru a-l păstra în funcţia de procuror general interimar pe Dumitru Robu:

"Dar ce stă după anularea acestui concurs la Procuratura Generală? Faptul că o să rămână domnul Robu, finul cumătrei ministrului de Interne în continuare în funcţie, interimat? Şi acum faceţi legătura, de cine a fost desemnată doamna ministru Stamate? Oare nu este ea alineată la un partid care face parte din blocul ACUM?""

CITEŞTE ŞI: Ministrul Justiţiei: Concursul pentru funcţia de Procuror General, ANULAT

loading...

Lasă un comentariu