Alianța ACUM-PSRM s-a convocat în plen pentru a demite Procurorul General. Sîrbu: De ce atâta grabă, trebuie să respectăm legea

Parlamentul s-a convocat, astăzi, în ședință plenară pentru a iniția procedura de demitere a procurorului general, Eduard Harunjen.

În context, democratul Sergiu Sîrbu a declarat că trebuie să se respecte legea, să nu se facă totul în grabă, astfel ar putea asista la şedinţa de joi a Legislativului şi cineva din corpul diplomatic.

"Noi înţelegem că avem un singur subiect în această şedinţă, dar nu înseamnă că nu trebuie să se desfăşoare conform procedurii. Vreau să vă anunţ că la ora 08:15 s-a înregistrat proiectul, la 09:00, Biroul aprobă agenda şi în câteva ore este şedinţa Parlamentului, nu înţeleg de ce atâta grabă, dacă avem joi şedinţă. Conform regulamentului agenda Biroului se difuzează cu două zile mai devreme. Trebuie să respectăm legea. Să revenim joi sau vineri, poate vor să vină şi oficiali din corpul diplomatic să asiste", a precizat Sergiu Sîrbu.

Amintim că Alianța ACUM-PSRM a cerut demisia procurorului general, după ce acesta a anunţat într-o conferință de presă că investigația procuraturii generale este aproape de final și chiar există o sinteză a tot ce înseamnă fraudă bancară.

Publika.md aminteşte că, săptămâna trecută, a fost publicat raportul Kroll 2. Documentul conţine mai multe nume de politicieni renumiţi din ţara noastră, dar şi denumiri de companii administrate de aceştia. Printre ei se numără Ilan Şor, Petru Lucinschi, cumătrul lui Igor Dodon - Viorel Melnic, firmele rudelor lui Vlad Filat, a soţului Zinaidei Greceanîi şi a raiderului numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon.

CITEŞTE ŞI: Raportul Kroll 2: Ilan Şor, Viorel Melnic şi Petru Lucinschi sunt doar câteva nume cunoscute, care apar în document

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu