Alfa Romeo 4C vine la Geneva în versiunea de serie

Alfa Romeo a confirmat debutul versiunii de serie a lui 4C la Salonul Auto de la Geneva. Modelul sport va fi echipat cu un motor de 240 CP şi va avea o transmisie TCT cu două ambreiaje, scrie automarket.ro.

Alfa Romeo 4C, noul model sport al italienilor, va debuta la Geneva în versiunea de serie. Italienii au prezentat astăzi o galerie foto oficială a noului model, care are motor central, tracţiune spate şi o caroserie ultra-uşoară, realizată cu elemente din fibră de carbon. Deşi are un aspect mai puţin dramatic decât cel al conceptului care l-a prefigurat, modelul a păstrat dimensiunile compacte şi majoritatea trăsăturilor estetice. În echiparea standard, Alfa Romeo 4C are un motor de 1.750 cmc, care livrează 240 CP. Unitatea supraalimentată are patru cilindri în linie şi este cuplată unei transmisii TCT cu două ambreiaje, care angrenează roţile din spate.

Noul Alfa Romeo 4C este construit la uzina Maserati din Modena şi va fi disponibil pentru achiziţie în cursul anului curent. Cei de la Alfa Romeo vor lansa acest model şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Modelul are o lungime apropiată de patru metri şi un ampatament apropiat de 2.4 metri. Datele oficiale ale celor de la Alfa Romeo anunţă o lăţime de 200 centimetri şi o înălţime de 118 centimetri. La nivelul interiorului se remarcă o nouă opţiune la nivelul selectorului DNA, numită Race. Aceasta aduce un răspuns diferit al motorului, direcţiei, transmisiei, suspensiei şi sistemului de control al stabilităţii în momentul în care este activată.

Conceptul care prefigura modelul Alfa Romeo 4C a fost expus în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva din 2011. De atunci, modelul a primit trei distincţii prestigioase pentru design-ul său: "AutoBild Design Award" – Germania, 2011, "Design Award for Concept Cars & Prototypes" - Italia, 2012 şi "Most Exciting Car of 2013" acordat de What Car? - Regatul Unit, 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu