Alexandru Tănase o taxează dur pe Maia Sandu: fostul premier ar putea vedea Preşedinţia doar din troleibuz

Fostul premier Maia Sandu are foarte puţine şanse să câştige alegerile prezidenţiale, după ce a cedat benevol guvernul, după scandalul privind desemnarea procurorului general. În opinia lui, există 

"Există un risc atunci când pleci aiurea de la guvernare. Când, de fapt, dai puterea benevol. Există un risc. Riscul este să vezi clădirea Preşedinţiei şi clădirea Guvernului din troleibuz. Niciodată să nu poţi privi din interior la troleibuz", a declarat, joi, fostul ministru al Justiţiei Alexandru Tănase, în cadrul unei emisiuni la postul N4.

Potrivit lui Tănase, ceea ce a făcut Maia Sandu a fost o eroare fundamentală, iar singurul care trebuia demis era ministrul Justiţiei.

"Demiterea unui guvern într-un an electoral fără argumente extrem de plauzibile nu este posibilă. Dna Sandu, prin angajarea aceea de răspundere, practic, i-a lipsit pe suporterii ei externi de argumente în a o sprijini. Atât de stupidă a fost această decizie şi atât de deocheată a fost această iniţiativă", a declarat Tănase, precizând că preşedintele Dodon a avut în acest caz o misiune foarte simplă: "Preşedintele Dodon nu a făcut nimic altceva decât să  marcheze. I-au servit mingea la coş şi el a marcat".

Totuşi, fostul ministru al Justiţiei este de părere că favoriţii viitoare curse prezidenţiale sunt: Maia Sandu şi Igor Dodon.

Întrebat ce va fi dacă alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de actualul şef al statului, Alexandru Tănase a spus că nimic nu se va schimba.

"Surprize nu vor fi. Noi am văzut care este stilul lui de guvernare. Noi nu ştim care este stilul de guvernare a Maiei Sandu. Am văzut-o ca prim-ministru o perioadă foarte scurtă de timp. Mulţi dintre cei care au interacţionat au zis că au observat la ea apucături autoritare, pe care nu le etala neapărat în public, dar ele există. Asta va fi alegerea: între ceea ce avem şi altceva, chiar dacă va fi mai rău sau mai bun, nu se ştie", a mai spus Tănase. 

 

 

 

Câţi oameni vor prefera să vadă realitatea şi câţi vor prefera să trăiască într-o zonă a iluziilor. Iată aici este răspunsul la întrebarea dacă dna Sandu va vedea troleibuzul din clădirea Preşedinţiei sau clădirea Preşedinţiei din troleibuz. E cert un singur lucru că ea şi Igor Dodon sunt favoriţii vitioarei curse prezidenţiale.  

 

  

loading...

Lasă un comentariu