Alexandru Tănase: Decizia Curţii de Apel cu privire la anularea tarifelor ANRE este destul de suspectă

“Hotărârea Curţii de Apel cu privire la anularea tarifelor la gazelele naturale stabilite de ANRE, pare la prima vedere o şarlatanie ordinară, cu subordonare exterioară”. Declaraţia aparţine ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase, lansate în cadrul emisiuni Fabrika de la Publika TV.

El a precizat că e posibil ca această înfluenţă exterioară să fie şi din partea regiunii transnistrene. Totodată, Tănase afirmă că iniţiativa promovată de Partidul Moldova Unită trebuie să aibă un interes legitim. Însă, în viziunea ministrului, o formaţiune politică nu are acest drept pentru a iniţia un proces judiciar.  “Nu cred că are finalitate această decizie şi pare destul de suspectă”, mai adaugă Tănase.

În replică, liderul PMU, Vladimir Ţurcan, declară că decizia instanţei nu este una politică şi neagă toate acuzaţiile aduse la adresa acestuia. “Citiţi argumentele şi vă veţi convinge. Ele sunt destul de clare şi din acest motiv, poate decizia a fost atât de rapidă”, a mai precizat Ţurcanu.

Amintim că ieri, 13 septembrie, Curtea de Apel Chişinău a suspendat hotărârea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, de majorare a tarifelor la gazele naturale. Decizia a fost luată la cererea Partidului "Moldova Unită", condus de Vladimir Ţurcan,  lansată pe 10 septembrie.

Redactare PUBLIKA.MD (S.C.)

loading...

Lasă un comentariu