Alexandru Spiridon nu mai este selecționerul reprezentativei de fotbal

Embed:
Cutremur după cutremur în fotbalul moldovenesc! După ce cele 4 cluburi moldovenești participante în cupele europene inter-cluburi - unul în Liga Campionilor și 3 în Liga Europei - au pierdut dublele manșe din primele tururi preliminare și au fost eliminate din competițiile respective, echipa națională a rămas fără selecționer.

În urma ședinței Comitetului Executiv al Federaţiei Moldovenești de Fotbal, care a considerat drept nesatisfăcătoare rezultatele obținute de echipa națională de seniori sub conducerea selecționerului Alexandru Spiridon, conducerea forului național și tehnicianul s-au pus de acord în a pune capăt activității acestuia la echipa națională.

Spiridon fusese instalat în funcţie în luna ianuarie a anului 2018. Cu el pe banca tehnică, "tricolorii" au jucat 16 meciuri, în care au obţinut 3 victorii, au înregistrat 5 remize şi au suferit 8 înfrângeri.

"A avut loc şedinţa Comitetului de Antrenori. Dânşii au dat calificativul nesatisfăcător pentru evoluţia selecţionatei naţionale. Respectiv, am luat decizia că vom rezilia contractul. Sigur că Federaţia îşi doreşte în primul rând să obţină rezultate pozitive. Avem un singur meci pozitiv, cel cu Andorra, jucat în zece. Respectiv, trebuia să luăm măsuri şi decizii."

După despărțirea de Spiridon, interimatul funcției va fi asigurat de ucraineanul Semion Altman, care se afla în postul de director al selecționatelor naționale.

"Dânsul este directorul selecţionatelor. Cunoaşte situaţia. Este responsabil de formarea instituţiei de antrenori. Este cea mai bună soluţie ca să asigure interimatul funcţiei."

Reprezentativa ţării noastre va susţine următorul meci în preliminariile EURO-2020 pe data de 7 septembrie, când va fi găzduită la Reykjavik, de echipa naţională a Islandei.

Lasă un comentariu