Alexandru Spiridon este noul selecționer al naționalei de fotbal a Moldovei

Embed:

Alexandru Spiridon este noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Ciobanu, în urma votului unanim al membrilor Comitetului Executiv al forului de resort.

"Suntem bucuroşi că a ales să facă acest pas. Cred că în situaţia aceasta fotbalul moldovenesc trebuie să aibă ajutor de la cei pe care i-a consacrat. Cu bagajul şi experienţa pe care au acumulat-o peste hotare şi să fie de folos ţării noastre", a spus Pavel Ciobanu, preşedinte FMF

"După Anul Nou domnul Pavel Ciobanu mi-a zis că este aşa o posibilitate de a prelua echipa naţională şi am decis că de ce nu? E o aventură foarte interesantă, mai ales această Ligă a Naţiunilor", a menţionat Alexandru Spiridon, selecţioner.

Alexandru Spiridon va semna un contract valabil pentru un an cu opţiune de prelungire pentru încă un an, iar secunzii acestuia vor fi Andrei Martin şi Sergiu Botnăraş.

"Noi o să jucăm în Liga Naţiunilor cu echipe de talia noastră. Desigur trebuie să ne punem obiectivul de a ocupa doar primul loc în grupă, pentru că nu o să jucăm cu Germania sau Anglia, spune Pavel Ciobanu, preşedinte FMF.

"Scopul a fost stabilit să ne clasăm pe primul loc în grupă, iar scopul pentru play-off va fi stabilit deja după încheierea fazei grupelor", a declarat Alexandru Spiridon, selecţioner.

Alexandru Spiridon l-a înlocuit pe Igor Dobrovolschi, contractul căruia a expirat la finele anului trecut.

Noul selecţioner va redebuta pe banca echipei naţionale în partidele amicale de la Antalya. Pe 27 ianuarie "tricolorii" vor întâlni în orașul de pe coasta mediteraneană a Turciei echipa Coreei de Sud, iar pe 30 ianuarie - pe ce a Azerbaidjanului.

"În afara de Epureanu, Ioniţă şi Gaţcan nu cunosc pe niciun fotbalist. Nici măcar la înfăţişare. Pe de o parte este şi bine. De mâine voi începe să fac cunoştinţă cu ei. La mine vor juca cei mai buni, cei care vor fi buni în ziua meciului", a mai spus Alexandru Spiridon.

Alexandru Spiridon este cel mai titrat antrenor moldovean. În perioada în care a fost secundul tenhicianului român Mircea Lucescu la Şahtar Doneţk a câştigat cu echipa ucraineană nu mai puțin de 22 de trofee.

Cu "minerii" el a devenit de 8 ori campion al Ucrainei și a câştigat de 6 ori Cupa şi de 7 ori Supercupa Ucrainei. Cea mai mare performanță a lui Spiridon cu Lucescu și Șahtar a fost obținută, însă, pe plan internațional: în sezonul 2008-2009 clubul ucrainean cucerit Cupa UEFA învingând în finală echipa germană Weredxer Bremen cu 2-1.

După 12 ani petrecuţi la Şahtar, Alexandru Spiridon împreună cu Mircea Lucescu a ajuns la Zenit Sankt-Petersburg. După un sezon, însă, cei doi tehnicieni au fost destituiți de la clubul rus.

Spiridon a mai antrenat anterior plecării în Ucraina pe Tiligul Tiraspol, Zimbru Chişinău şi Nistru Otaci. În 2001, el a mai condus prima reprezentativă în patru meciuri, iar "tricolorii" au obţinut o victorie şi au suferit 3 înfrângeri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu