ALEXANDRU SPIRIDON, CARIERĂ DE VIS. Tehnicianul a câştigat 22 de trofee cu Şahtar Doneţk

Alexandru Spiridon este cel mai titrat antrenor moldovean. În perioada în care a fost secundul tehnicianului român Mircea Lucescu la Şahtar Doneţk Spiridon a contribuit din plin la câștigarea unei sumedenii de trofee.

Cu "minerii", el a devenit de opt ori campion al Ucrainei și a câștigat de 6 ori Cupa şi de 7 ori Supercupa țării vecine. Cea mai mare performanță a fost, însă, obținută pe plan internațional: în sezonul 2008-2009, Șahtar, cu Spiridon alături de Lucescu pe bancă, a cucerit Cupa UEFA.

După 12 ani petrecuţi la Şahtar, Alexandru Spiridon, alături de Mircea Lucescu, a ajuns la Zenit Sankt-Petersburg. Însă, cei doi tehnicieni au fost destituiți de la clubul din Rusia după numai un sezon, .

Spiridon a mai antrenat, anterior plecării sale în Ucraina, în campionatul intern: la Tiligul Tiraspol, Zimbru Chişinău şi Nistru Otaci.

- Cea înseamnă pentru un bărbat sportul şi în special fotbalul?

- Pentru mine înseamnă totul. Asta e viaţa mea!

- Câte ore din 24 sunteţi cu familia?

- Familia mea este Zimbru şi sunt 24 de ore cu familia!

Alexandru Spiridon a fost secundul selecţionerilor Ion Caras, Ivan Danilianț şi Alexandru Mațura la echipa națională a Republicii Moldova în perioada 1994 - 2000, iar în 2001 a fost și antrenor principal pentru o scurtă perioadă de timp.

El a condus prima reprezentativă în patru meciuri, iar ”tricolorii” au obţinut o victorie şi au suferit 3 înfrângeri.

Lasă un comentariu