Alexandru Pliuşchin, ciclistul cu şanse reale la Jocurile Olimpice de la Londra

Embed:

Deşi Alexandru Pliuşchin este singurul candidat real pentru Jocurile Olimpice de la Londra şi acesta nu are nevoie de finanţare, federaţia de ciclism din Moldova a solicitat 500 de mii de lei Ministerului Tineretului şi Sportului. "Avem nevoie de bani ca să pregătim tinerii." - şi-a motivat demersul preşedintele forului, Andrei Cimili.

Alexandru Pliuşchin este ciclistul cu şanse reale de a reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Londra. Asta pentru că el este singurul ciclist profesionist din Moldova, iar calificarea se produce direct prin cotele adunate la turneele internaţionale.

Federaţia de ciclism a depus o cerere prin care a solicitat 500 de mii de lei Ministerului Tineretului şi sportului. Preşedintele forului, Andrei Cimili a declarat însă, că aceşti bani nu sunt destinaţi pentru Pliuşchin şi Jocurile Olimpice din 2012. "Avem nevoie de bani ca să-i trimitem pe ceilalţi sportivi la competiţii internaţionale, ca să pregătim tinerii", a precizat acesta.

La ediţia anterioară a Jocurilor Olimpice, Alexandru Pliuşchin a fost singurul ciclist din lotul Moldovei. Pentru Olimpiada de la Londra, ţara noastră are dreptul să obţină cel mult 5 cote olimpice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu