Alexandru Pînzari: Violența în familie, un fenomen care nu trebuie tolerat sub nici o formă

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari a participat, astăzi, la Simpozionul republican ”Violența împotriva femeii și a copilului, bune practici și rolul medicinii legale în soluționarea provocărilor sistemice, eveniment organizat de Ambasada SUA la Chișinău.

Mențonăm că, Poliţia susţine orice iniţiativă de parteneriat, care au ca scop amplificarea sentimentului de solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, pentru a spori gradul de securitate şi a preveni violența în familie.

"Violența în familie este un fenomen care nu trebuie tolerat sub nici o formă. Susțin orice inițiativă de parteneriat, care ar spori gradul de #siguranță în comunitate și ar preveni violența în familie. Spuneți NU violenței în familie și apelați cu încredere la Poliție!", a scris pe pagina sa de facebook, şeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Anual, circa 40 de #femei își pierd viața ca urmare a acțiunilor violente, iar alte 4 adoptă comportament suicidal, ca o soluție pentru a evada din impas.

Zilnic sunt recepţionate peste 60 de înștiințări despre conflictele familiale.

Anul trecut, Poliția a înregistrat circa 3000 cazuri de violență în familie, dintre care 1000 sunt infracțiuni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu