Alexandru Jizdan: TOATE SUBDIVIZIUNILE MAI, mobilizate pentru asigurarea ordinii la protestul de duminică

Toate subdiviziunile Ministerului de Interne vor fi mobilizate pentru a asigura o bună desfărșurare a protestelor preconizate pentru duminică. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei conferințe de presă. 

"Au fost mobilizate toate subdiviziunile ministerului de Interne, suntem concentrați maxim cu scopul de a nu admite ca protestele pașnicie să nu se transforme în violențe și să nu fim provocați", a declarat ministrul. 

Totodată, ministrul a făcut un apel către organizatorii protestelor de a-și asupra responsabilitatea pentru evenimentele pe care le vor petrece mâine. 

"Facem un apel către organizatorii protestelor de maine să-și asume în mod personal ce se va întâmpla în stradă, să citească legile și să înțelegă exact care este responsabilitatea lor. Ne vom baza pe o colaborare deschisă cu societatea civilă. Ministerul de Interne respectă decizia de a protesta, noi avem menirea de a asigura ordinea publică", a mai spus Jizdan. 

La rândul său, șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că toți manifestanții violenți, care au participat la protestele de pe 20 ianuarie din spatele Parlamentului, au fost identificați. 

 
Alexandru Jizdan: TOATE SUBDIVIZIUNILE MAI mobilizate pentru p...

Alexandru Jizdan: TOATE SUBDIVIZIUNILE MAI mobilizate pentru protestul de duminică

Posted by PUBLIKA.MD on 23 Ianuarie 2016

"Poliția împreună cu Procuratura au întreprins măsurile necesare pentru identificarea acestora. Astfel au fost identificate persoanele care au fost inițiatori, care concret au aplicat lovituri polițiștilor, lovituri asupra ușii Parlamentului făcând posibilă intrarea în interior", a declarat Cavcaliuc. 

Totodată, şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian, a dat asigurări că polișiștii vor monitoriza situația de pe traseele naționale pentru ca cetățenii să fie în siguranță în trafic. 

"INP va monitoriza situaţia de pe trasee pentru ca cetăţenii să fie în siguranță în trafic. Rugăm oamenii să fie cooperanti cu angajații INP. Pentru transportul mare vom ruga să profite de spatiile din regiunea Circului, strada Albișoara, scuarul Academiei de Știinţe, Aleea Gării", a spus Maxian. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu