Alexandru Jizdan la Fabrika: A venit timpul unei schimbări. Șoferii, prinși în stare de ebrietate avansată la volan VOR RĂSPUNDE PENAL

Embed:

Persoana care va fi prinsă în stare de avansată de ebrietate la volan va răspunde penal, fără posibilitatea de a se întoarce la răspunderea contravențională. Declaraţia a fost făcută de Ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care a fost invitatul de aseară a talkshow-ului Fabrika de la Publika TV. 

"Totul se face în beneficiul cetățenilor, în beneficiul oamenilor care vor ca legea să fie respectată. Vrem ca pedeapsa să fie una inevitabilă. Noi nu facem legea mai dură, dar vrem ca legea să fie implementată și respectată. A venit timpul unei schimbări!", a comunicat ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan

Tot aici, Alexandru Jizdan a comunicat că motivul acestei schimbări este numărul mare de accidente și a conducătorilor prinși în stare de ebrietate.

"Persoana care va fi prinsă în stare de ebrietate avansată va răspunde penal, fără posibilitatea de a se întoarce la răspunderea contravențională. Șoferii care vor fi prinși într-o stare de ebrietate medie de la 0.15 până la 0.3 nu vor avea dreptul de a conduce de la 6 luni la un an. Totodată, noi nu am mărit amenzile pentru starea de ebrietate la contravențional, dar le-am exclus la penal. Atunci când persoana va fi prinsă în stare de ebrietate avansată, amenda nu va mai putea fi aplicată, doar sancțiuni gen: munca neremunerată în folosul comunității și anularea dreptului de a conduce. Spre deosebire de actuala lege, de acum încolo, permisul va fi ridicat, iar în schimbul lui nu se va primi nimic", a spus ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Şoferii prinşi în stare avansată de ebrietate la volan vor fi obligaţi să frecventeze un curs antidrog sau antialcool. Cursul de instruire va dura 20 de ore și va costa patru mii de lei.

Potrivit datelor statistice, din cinci mii de accidente rutiere produse în ultimii doi ani, peste 600 dintre ele au fost cauzate de șoferii aflați sub influența alcoolică.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu