Alexandru Jizdan: Încrederea oamenilor în poliţie a crescut semnificativ, datorită reformelor începute în acest domeniu

Embed:

Încrederea oamenilor în poliţie a crescut semnificativ, datorită reformelor începute în acest domeniu. Mai mult, schimbările pozitive în activitatea poliţiştilor nu se vor opri aici.

Declaraţiile au fost făcute de către ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, care a fost invitatul emisiunii Fabrika de aseară.

Potrivit oficialului, Ministerul întreprinde măsuri pentru creşterea profesionalismului poliţiştilor şi pentru dotarea acestora cu echipament tehnic performant.

"Lucrurile s-au mişcat înainte şi se vor mişca, deoarece instituţional, noi avem oameni care au multă disciplină, au mult curaj şi au multă responsabilitate. Nu în ultimul rând, există astăzi voinţa noastră a tuturor de a îndeplini ceea ce am declarat noi anterior", a declarat Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan a mai declarat că Ministerul are drept scop apropierea poliţiştilor de oameni, dar, în totodată,
aceştia trebuie să-şi facă meseria cu profesionalism.

"Legea trebuie aplicată exact în acea manieră cum este scris în Codul Penal sau Codul de procedură penală. Când vine lumea să protesteze în stradă este un mod de a atrage atenţia asupra unei probleme. Cu părere de rău, lumea camuflează intenţiile lor sub nişte proteste paşnice. Şi vreau ca lumea să înţeleagă, noi nu pregătim nişte tactici deosebite de a înăbuşi protestele",a mai adăgat oficialul.

Ministrul Jizdan a dat asigurări că în următoarele două săptămâni vor fi începute lucrările de construcţie a locuinţelor sociale pentru angajaţii MAI.

Totodată, urmează să fie modernizate mai multe sectoare de poliţie din ţară.

"O să vedeţi mult mai multe dotări care vor ajunge şi în localităţi, în satele Republicii Moldova. Veţi vedea inspectori de sector în maşini, veţi vedea oameni echipaţi bine şi sper eu veţi vedea şi oameni care se vor mândri de faptul că muncesc în poliţie", a comentat Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan a precizat în cadrul emisiunii că angajaţii din cadrul Ministerului de Interne se vor pensiona, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, după 25 de ani de activitate.

Potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice, încrederea oamenilor în poliţie a crescut cu peste 15 la sută faţă de anul trecut.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu