Alexandru Curteian este noul selecţioner al naţionalei Moldovei

Embed:

Alexandru Curteian este noul selecţioner al naţionalei Moldovei. Acesta l-a înlocuit în funcţie pe Ion Caras care a fost demis. Acesta a fost numit în funcţie de Comitetul Executiv al Federaţiei Moldoveneşti de fotbal. Curteian l-a înlocuit pe Ion Caras, care şi-a prezentat demisia.

Negocierile dintre Alexandru Curteian şi oficialii federaţiei au durat o singură zi. Astfel, Comitetul Executiv al forului a acceptat candidatura acestuia pentru funcţia de selecţioner.

''La momentul de faţă a venit timpul ca să fie un nou impuls la echipa naţională, de aceea noi urgent ne-am adunat la Comitetul Executiv pentru că pe data de 9 avem meci cu Austria şi avem nevoie de antrenor'', a menţionat preşedintele FMF, Pavel Cebanu.

Curteian a declarat că pentru el a fost surpriză decizia luat de federaţie şi că este gata de o nouă provocare.

"Vreţi să mă întrebaţi dacă o să mă ţin cu dinţii şi cu mâinele de acest lucru? O să mă ţin cu dinţii şi cu mâinele. Totul depinde de jocul echipei şi dacă voi găsi limbă comună cu echipa", a declarat noul antrenor al naţionalei Moldovei.

Curteian l-a înlocuit în funcţia de selecţioner pe Ion Caras, care pregătit naţionala din 2012. Ultimul a demisionat, după ce a avut un start slab în campania de calificare pentru Euro - 2016.

"0-2 pierdere de la Muntenegru este ca o catastrofă. Asta este iniţiativa domnului Caras, pentru că dacă era iniţiativa Federaţiei poate făcea aceasta deodată după meciul cu Muntenegru, a doua zi. El poate nu a dormit o noapte pentru ca să ia decizia asta", a mai spus preşedintele FMF.

Alexandru Curteian nu a semnat încă contractul cu FMF, dar acest lucru se va întâmpla până la finalul preliminariilor pentru turneul final din Franţa. Noul selecţioner îşi va face debutul pe banca tehnică a naţionalei, pe 9 octombrie, atunci când Moldova va juca pe teren propriu cu Austria.

Alexandru Curteian a fost secundul lui Gabi Balint la prima reprezentativă a Moldovei, iar din 2011 a preluat naţionala de tineret şi a terminat pe locul trei în grupa campania de calificarea pentru Euro-2015. Pentru postul de selecţioner al Moldovei, după demisia lui Caras, au mai fost pe listă Igor Dobrovolski şi românul Gabi Balint.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu