Alexandr Lukaşenko bănuieşte că Moscova ar vrea să încorporeze Belarusul în Federaţia Rusă

Embed:

Liderul de la Minsk, Alexandr Lukaşenko, bănuieşte că Moscova ar vrea să încorporeze Belarusul în Federaţia Rusă sub pretextul integrării profunde.

Despre aceasta a declarat în timpul unei conferinţe de presă, la care au fost invitaţii reprezentanţi ai media din Rusia.

"Pentru noi, suveranitatea ţării este un lucru sfânt. Am spus asta şi mai devreme. Dacă cineva doreşte ca ţara noastră să fie împărţită în regiuni, după cum a propus Jirinovski, şi să fim incluşi în Rusia, îi spun că asta nu se va întâmpla niciodată", a declarat oficialul belarus.


Liderul de la Minsk a mai menţionat că oficiali ruşi i-au sugerat că şase regiuni ale Belarusului pot fi preluate oricând de Moscova. Partea rusă nu a oferit o reacţie în acest sens. Totodată, în cadrul aceluiaş eveniment, Lukaşenko a acuzat Rusia că a încălcat înţelegerea bilaterală privind stabilirea preţului pentru gaz.

Anterior, preşedintele belarus a atenţionat că ar putea ieşi din Uniunea Vamală şi cea Euroasiatică pentru că Rusia nu-şi respectă angajamentele şi s-a arătat deranjat că mărfurile produse în Belarus nu sunt acceptate în Federaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu