Aleșii poporului se întrunesc în prima ședință a legislativului din sesiunea de primăvară

Embed:

Prima şedinţă a legislativului din sesiunea de primăvară va avea loc mâine. Decizia a fost luată astăzi de membrii Biroului Permanent al Parlamentului.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că pe ordinea de zi a fost inclus proiectul de lege cu privire la Procuratură, care urmează să fie adoptat în lectură finală, dar şi pachetul de legi cu privire la modificarea sistemului financiar-bancar.

"Este vorba despre aprobarea pachetului financiar-bancar, pe care s-a discutat foarte mult tot ceea ce înseamnă și independența băncii naționale și a comisiei pentru, comisia pieței financiare. Este vorba despre pachetul de integritate. Este vorba la fel de pachetul energetic", a spus speakerul Andrian Candu. 

Pe ordinea de zi au fost incluse și mai multe proiecte propuse de opoziția parlamentară.

"Proiectul elaborat de noi în ceea ce ține de audiovizual și demonopolizarea în domeniul media. Este cererea forului civic și vreau să vă informez că majoritatea parlamentară a acceptat includerea pentru mâine în ordinea de zi. Crearea comisiei de anchetă pe cazul Petrenco", a spus Candu. 

În cadrul sesiunii legislative de primăvară, deputații urmează să aprobe Bugetul de Stat, să numească un nou guvernator al Băncii Naționale, dar şi să aleagă președintele țării, în condițiile în care mandatul lui Nicolae Timofti expiră în luna martie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu