Aleşii locali din raionul Şoldăneşti salută apelul la conciliere făcut de conducătorii ţării

Embed:

Actuala guvernare trebuie să-şi ducă la bun sfârşit mandatul, iar alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru problemele social-economice ale ţării. De această părere sunt 40 de aleşi locali şi funcţionari publici din raionul Şoldăneşti, care au semnat un apel pentru stabilitate.

Aleşii locali din raionul Şoldăneşti se arată îngrijoraţi de protestele din Capitală. Ei spun că toate problemele pot fi soluţionate doar prin dialog.

"Dialogul social este foarte necesar fiindcă sunt foarte multe probleme, s-au acumulat în societate şi trebuie să fie discutate şi găsite soluţii pentru rezolvarea acestora", a opinat consilierul raional Gheorghe Musteaţă.

Potrivit autorităţilor raionului Şoldăneşti, cel mai important este menţinerea stabilităţii în ţară.

"Suntem în prag de iarnă şi noi avem nevoie de a ne concentra eforturile în alte domenii destul de importante pentru cetăţenii Republicii Moldova. Avem nevoie să ne concentrăm eforturile în asigurarea cu agent termic a grădiniţelor, şcolilor, azilurilor de bătrâni, combinarea eforturilor pentru a acumula cât mai multe surse la bugetele locale pentru a asigura plata pensiilor şi slariilor", a declarat preşedintele raionului Svetlana Rotundu.

Şi alţi aleşi locali susţin apelul la dialog social, făcut de conducerii ţării.

"Sunt probleme atât de severe și atât de complicate că acuma să vină altcineva la fel vor stârni nemulțumiri fiindcă soluții de-a gata nu există. Pledez pentru înțelegere și toleranță și să unim forțele pentru a nu pierde țara", a spus Nina Costiuc, primarul comunii Budești şi vicepreședinte al CALM.

Săptămâna trecută, şeful statului, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Valeriu Streleț au semnat un apel public privind lansarea unei platforme de dialog social pentru depăşirea crizei din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu