Alertele teroriste, TOT MAI FRECVENTE în Europa. Avioanele de linie şi stadioanele sunt posibile ţinte

Embed:

Alertă cu bombă la un terminal de la Aeroportul din Copenhaga. Oamenii au fost evacuaţi, după ce forţele de ordine au depistat un bagaj suspect. Poliţia desfăşoară o anchetă, iar stația de metrou din aeroport nu poate fi folosită. Toate îmbarcările au fost preluate de către alte terminale.

Alertă pe aeroportul din Copenhaga! Pasagerii de pe terminalul trei au fost evacuaţi de urgenţă

Alerte au avut loc şi noaptea trecută, în Germania şi la bordul a două avioane Air France. Alertele teroriste au fost înregistrate de către avioanele companiei Air France spre dimineaţă. În primul caz, aeronava zbura din orașul american Dallas spre Paris. Aceasta a fost nevoită să aterizeze de urgenţă pe aeroportul unei localități din Canada.

PANICĂ PESTE OCEAN! Alerte teroriste la bordul a două avioane ale companiei franceze Air France

În cel de-al doilea caz, avionul care a decolat din Los Angeles spre Paris, a fost redirecţionat spre orașul american Salt Lake City.

Două alertele teroriste au pus pe jar, marţi seara, şi autorităţile germane. Prima a avut loc pe un stadion, unde urma să se desfăşoare un meci între echipele de fotbal ale Germaniei şi Olandei, iar a doua - la o gară din localitate. Din motive de securitate, jocul a fost anulat. La meci urma să vină şi cancelarul german, Angela Merkel.

Agitaţie în Germania! În oraşul Hanovra a fost decretată alertă teroristă

"M-am întristat că a fost anulat meciul, la fel cum cred că au făcută şi milioanele de fani care au venit pe stadion. Însă, cred că serviciul de securitate au luat o decizie înțeleaptă", a declarat Angela Merkel.

Poliția din Germania a fost alertată în jurul orei 21:00. Potrivit serviciilor de securitate, existau suspiciuni că într-o ambulanță aflată la intrarea pe stadionul din orașul german Hanovra au fost plasate dispozitive explozibile.

"După ce am confruntat opiniile "pro" și "contra", am recomandat urgent ca meciul să nu se desfăşoare pentru a proteja publicul", a spus ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere.

În momentul în care a fost dată alarma, Naţionala Germaniei era în drum spre stadion şi a fost transportată în altă parte.

La scurt timp, serviciile speciale au confirmat că nu a fost găsit niciun dispozitiv explozibil. Imediat după acest incident, alerta teroristă a fost extinsă în tot orașul.

Cu aproximativ o oră mai târziu, o amenințare cu bombă a fost și în gara din oraş, acolo unde toți pasagerii au fost evacuați de urgență. Autorităţile au confirmat faptul că alertele teroriste au legătură clară cu atentatele de la Paris.

Iar autorităţile de la Bruxelles au decis ieri să anuleze meciul dintre selecţionata naţională de fotbal şi cea a Spaniei, din cauza riscului sporit de atentate teroriste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu