Alerte în serie la Nisa. Aeroportul a fost evacuat, iar geniştii au aruncat în aer un pachet suspect

Nisa rămâne sub alertă. Poliţia a evacuat aeroportul din Nisa, dar şi alte două clădiri, anunţă Realitatea Tv. Geniştii au detonat un pachet suspect, scrie realitatea.net.

Totul la doar câteva ore după ce un camion a intrat în mulțimea care tocmai pleca de la un spectacol cu focuri de artificii, pregătit de Ziua Națională. Şoferul a fost împușcat de forțele de ordine, iar presa locală scrie că este vorba despre un tunisian cu dublă cetăţenie, deprimat din cauza divorțului.

Franţa se află încă sub stare de urgență, măsură care a fost prelungită recent pentru a a treia oară, cu scopul de a acoperi Turul Franţei şi Campionatul European de Fotbal.

Ce spune premierul Franţei

"Vrem să le spunem francezilor cu tărie că nu cedăm. Franţa nu va ceda ameninţărilor teroriste! Vremurile s-au schimbat, iar Franţa va trebui să trăiască cu acest gen de atacuri teroriste. Şi noi va trebui să fim uniţi. Este mesajul preşedintelui Franţei: să fim solidari!"

Anunţul lui Manuel Valls a venit la finalul unei şedinţe a Consiliului de Apărare în care s-a decis ca zilele de 16, 17 şi 18 iulie să fie decretate zile de doliu naţional. În acelaşi timp, la Ministerul Francez de Interne a fost convocată o celulă de criză, căreia i s-a alăturat şi preşedintele Francois Hollande.

Cu opt luni în urmă, Franţa suferea cel mai grav atac terorist din istoria sa, când 130 de persoane erau ucise la Paris de o celulă a grupării teroriste Stat Islamic.

Tot în 2015, în ianuarie, 17 oameni erau ucişi într-un atentat asupra revistei de satiră Charlie Hebdo şi a unui magazin evreiesc. Şi acest atac a fost revendicat de ISIS.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu