ALERTĂ: Virusul Zika ar putea ajunge la Marea Neagră în această vară

Virusul Zika ar putea ajunge vara această în Europa, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care anunţă că zonele cele mai expuse sunt insula Madeira şi coasta nord-estică a Marii Negre.

Deşi riscul este mic spre moderat, acesta există, mai cu seama în zonele evidenţiate de OMS, informează The Independent.

OMS a anunţat că riscul că virusul să ajungă în 18 ţări din Europa este unul "moderat", iar în restul ţărilor, riscul este "mic, foarte mic sau puţin probabil".

Potrivit unui director regional, Zsuzsanna Jakab, "există un risc de răspândire a virusului Zika în regiunea Europei. Acest risc variază de la o ţară la altă. Cerem în mod special ţărilor cu un risc mare să-şi prioriteze activităţile, pentru a preveni o epidemie de Zika".

S-a demonstrat deja că virusul Zika se află în legătură cu mii de cazuri de copii afectaţi de microcefalie, născuţi recent în America Latină.

În luna februarie a acestui an, OMS a anunţat că virusul Zika este o urgenţă în plan internaţional, organizaţia anunţând că se răspândeşte "exploziv" în America Latină.

O întâlnire a experţilor în sănătate va avea loc în Portugalia, în perioada 22 - 24 iunie, în care va fi abordată ameninţarea Zika.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu