ALERTĂ! Virusul Zika a fost confirmat în România

Embed:

O tânără de 27 de ani, întoarsă recent din Martinica, a fost diagnosticată cu Zika. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, transmite digi24.ro.

"Ieri, Ministerul Sănătății a primit confirmarea cu virusul Zika a unei persoane de 27 de ani. Ea călătorise în Martinica. Este în afara pericolului. Este vorba despre o fată. Nu s-a infectat pe teritoriul României. Riscul de transmitere pe teritoriul României este minim", a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al MS, Laurențiu Colintineanu, citat de agerpres.ro.

Femeia a mers la spital a doua zi, după ce a revenit acasă. Autorităţile din România susţin că vor oferi cetăţenilor un set de recomandări privind felul în care se pot apăra de virus.

 La sfârşitul săptămânii trecute, presa din România scria că ţânțarul-tigru, cel care transmite această boală a apărut în Constanța.

Zika este un virus este extrem de periculos pentru femeile însărcinate, deoarece se transmite la făt şi poate provoca microcefalie, numită ''boala nou-născuţilor cu capul prea mic''.

În ultimii doi ani, cazuri de infectare cu Zika au fost semnalate în mai multe țări din America Latină, SUA, Marea Britanie, precum și în unele state din Asia. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu