ALERTĂ! Un virus misterios care face victime în China a ajuns și în Japonia

Embed:

Un virus misterios face victime în China. Autorităţile au informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii despre un agent patogen, care provoacă o formă de pneumonie. Din această cauză a murit deja o persoană. Recent, virusul a fost confirmat şi în Japonia.

"A fost confirmat primul caz de pneumonie provocată de acest nou coronavirus depistat în China. Ministerul Sănătății și instituțiile conexe vor face tot posibilul să colecteze informații, să declare carantină la graniță și să testeze pacienții care sunt eventual infectați cu virusul", a spus Yoshihide Suga, secretar șef al cabinetului japonez. 

Până acum, în oraşul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de îmbolnăviri. Presa străină a mai relatat că din aceeaşi cauză a fost spitalizată în Thailanda şi o femeie, care a vizitat recent China.

Potrivit autorităţilor locale, majoritatea victimelor s-au molipsit într-o piaţă de peşte din oraş, care ulterior a fost închisă şi dezinfectată.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că monitorizează evoluţia virusului atipic şi a avertizat statele lumii să fie pregătite, întrucât s-ar putea răspândi în diferite regiuni.

loading...

Lasă un comentariu