Alertă TBC la o şcoală din Craiova: 300 de elevi şi 70 de profesori, la spital

Alertă TBC la o şcoală din Craiova. Sute de elevi au ajuns la spital pentru analize dupa ce o profesoară a fost diagnosticată cu această boală. Femeia este internată acum la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova. Toţi cei care au intrat în contact cu ea vor fi testaţi epidemiologic.

Panica s-a instalat în rândul părinţilor din Craiova după ce s-a aflat că profesoara angajată la Şcoala nr. 32 "Alexandru Macedonski" a fost depistată pozitiv la testul pentru tuberculoză pulmonară şi ganglionară.

Conducerea unităţii de învăţământ a raportat cazul la Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care a demarat imediat ancheta epidemiologică şi dezinfecţia, potrivit TVR.

300 de copii au ajuns la spital, unde au fost controlaţi de medici, iar 40 dintre ei vor fi internaţi pentru analize amănunţite. De asemenea, cei 70 de profesori ai şcolii sunt așteptaţi la dispensarul TBC pentru verificări.

Potrivit sursei citate, profesoara va rămâne internată în spital cel puţin o lună, dupa care va intra în concediu medical până când doctorii vor stabili că nu mai prezintă riscul de transmitere a bolii.

Din păcate, acesta nu este primul caz de acest fel. Anul trecut 30 de copii şi dascăli de la două şcoli din Arad au primit tratament de specialitate, după ce o învăţătoare şi o profesoară au fost diagnosticate cu tuberculoză.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu