ALERTĂ ŞI ACŢIUNE în Capitală! Obiecte suspecte şi persoane dubioase, identificate de ofiţerii SIS

Ofiţerii SIS, în acţiune. Aceştia şi-au propus ca în cadrul exerciţiului de simulare a unor situaţii de criză cu tentă teroristă să identifice cele mai optime soluţii de cooperare şi interoperabilitate între subunităţile specializate ale autorităţilor participante.

Totodată, în cadrul desfăşurării exerciţiului antiterorist "RADIU 2016", a fost supus verificărilor nivelul de asigurare a protecţiei şi pazei la obiectivele de aglomerare în masă, precum şi testate mecanismele de alertă şi reacţionare.

În timpul acţiunilor, participanţii au întreprins diverse măsuri speciale în cadrul cărora au avut misiunea de a identifica obiecte suspecte şi de a recunoaşte în mulţime persoane dubioase.

Evenimentul a avut loc astăzi în două centre comerciale din Capitală şi a fost desfăşurat de Serviciul de Informaţii şi Securitate, de comun cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei şi Agenţia Naţională de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice.

Exerciţiul antiterorist face parte din complexul de activităţi teoretico-practice, desfăşurate de SIS la nivel naţional în vederea pregătirii şi instruirii efectivului împuternicit cu asemenea atribuţii, perfecţionării sistemului de interacţiune şi schimb de informaţii între organele de ocrotire a normelor de drept.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu