ALERTĂ! Scurgere TOXICĂ de amoniac la o fabrică din Cahul (FOTO)

Alertă cu scurgere de amoniac la o fabrică de produse lactate din Cahul. Potrivit informațiilor operative, în sala de compresoare frigorifice s-a produs o defecțiune la unul dintre acestea. 

La locul incidentului au intervenit patru echipaje de salvatori și pompieri, inclusiv și un echipaj SMURD care au întreprins măsurile de rigoare pentru înlăturarea consecințelor incidentului. Au fost efectuate lucrări de neutralizare a substanței scurse, prin instalarea perdelei de apă și aerisirea încăperilor. 

Incidentul s-a produs în afara programului de lucru, iar cei care erau încă prezenți la fabrică au fost evacuați.

Echipajul SMURD a acordat asistență medicală pentru două persoane, fără ca acestea să fie spitalizate, fiind în afara pericolului. 

Totodată, la fața locului au mai intervenit și angajați ai Inspectoratului Teritorial de Poliție, reprezentanți ai Inspectoratului Ecologic de Stat, ai Centrului Teritorial de Sănătate Publică și ai Administrației Publice Locale.

În urma estimărilor prealabile, s-a constatat că din instalația frigorifică s-au scurs aproximativ 100 de litri de amoniac. 

În prezent, se stabilesc și alte circumstanțe, iar situația este supravegheată și monitorizată de către Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu