Alertă medicală în Capitală. Un copil a fost diagnosticat cu meningită agresivă

Embed:

Alertă medicală în Capitală. Un băiat de 13 ani din municipiul Chişinău a fost diagnosticat cu meningită agresivă. Despre acest lucru a anunțat pe facebook, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. Potrivit lui, minorul a fost dus în stare foarte gravă la Spitalul municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

"După cazurile tragice din România trebuie să fim vigilenți. Multă sănătate Tuturor", a scris pe facebook Ruslan Codreanu.

Potrivit Ministerului Sănătății, diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică. Acum minorul primeşte tratament intensiv, iar starea lui este de gravitate medie.

"A fost internat în stare extrem de gravă cu fenomen de edem cerebral, şoc toxico-infecţios. Pacientul astăzi este în stare mai bună, este stabil, este de gravitate medie şi viaţa lui este în afara pericolului.", a declarat Ludmila Bârcă, directorul Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii

PUBLIKA.MD principalele simptome ale meningitei sunt ca și cele ale unei gripe severe, adică dureri în zona cervicală, gât înțepenit, febră, frisoane, dureri de cap și, în mod special, vomă, somnolență sau dureri musculare. Deoarece simptomele sale sunt asemănătoare unei gripe, meningita poate evolua foarte rapid fără ca pacientul să se alarmeze.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ de meningită bacteriană în România. 3 persoane AU MURIT 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu