Alertă la Râşcani! 22 de persoane, dintre care trei copii, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Embed:

22 de persoane, dintre care trei copii, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au participat la o masă de pomenire în satul Recea, din raionul Râşcani. Ei spun că a doua zi au avut amețeli, stări de vomă şi febră.

După parastas, 17 oameni au fost internați la spitalul din Râșcani, doi la Edineţ şi trei la Bălţi:

"Am fost la un praznic, la masa de pomenire şi am consumat mâncare. La noi praznicul se face cu mâcare de sec. Am mâncat câteva felii de pește şi câteva lingurițe de vinogret".

"Duminică toată ziua m-am simţit rău, totul mă înţepa. Am chemat ambulanţa şi m-au dus la spital. Am mâncat peşte, poamă şi clătite".

Potrivit medicilor, pacienții vor mai rămâne internați cel puțin încă șapte zile. "Internările au început duminică după masă. Toți aveau aceeași simptomatică: febră, vomă, diaree, dureri în burtă. Starea lor acum e de gravitate medie, febra a scăzut", a declarat șefa Secție boli infecțioase, spitalul raional Râşcani, Elena Manole.

Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din Râşcani au depistat mai multe nereguli în localul în care a fost organizată masa de pomenire.

"Sunt încălcări la procesele de prelucrare, nerespectarea consecutivității prelucrării produselor, lipsa condițiilor de păstrare a produselor", a explicat directorul Centrului de Sănătate Publică Râşcani, Virgil Manole.

Centrul de Sănătate Publică din Râşcani a sistat activitatea localului unde a avut loc masa de pomenire. Restaurantul va rămâne închis până la elucidarea acestui caz.

La parastas au participat 94 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu