Alertă la o grădiniţă din Capitală. Cinci copii au fost internaţi în stare gravă

Embed:

Alertă la o grădiniţă din Capitală. Cinci copii au ajuns la spital cu infecţii intestinale. Medicii nu ştiu, deocamdată, de ce s-au îmbolnăvit micuţii. O echipă de specialişti de la Centrul Municipal de Sănătate Publică au prelevat, astăzi, probe de la grădiniţă, pentru a stabili cauza îmbolnăvirii.

Potrivit medicilor, starea copiilor este dificilă, dar stabilă.  Abia când vor avea toate rezultatele, ei vor putea stabili diagnosticul. Doctorii bănuiesc, însă, că ar putea fi vorba despre o infecţie virală sau intoxicaţie alimentară.

De asemenea, în această dimineaţă, specialişti ai Centrului Municipal de Sănătate Publică au mers la grădiniţa nr. 153 din Capitală, unde au preluat probe. Rezultatele vor fi gata în maximum şapte zile. Ei bănuiesc, că toţi cei cinci copii ar avea diaree acută.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, medici infecţionişti din cadrul Centrului Medicilor de familie, din sectorul Botanica, i-au examinat pe copiii din grădiniţă. Ei au confirmat, pentru Publika TV, că toţi copiii sunt sănătoşi şi că primesc tratament de detoxifiere şi hidratare a organismului.

"Cauzele îmbolnăvirii nu le cunoaştem, deocamdată. Efectuăm investigaţiile medicale, posibil să fie o infecţie virală sau intoxicaţie alimentară", a declarat şeful secţiei nr.2 din cadrul Spitalului de boli infecţioase pentru copii, Victor Muşuc.

Specialiştii Centrului Municipal de Sănătate Publică spun că nu cunosc, deocamdată, sursa infecţiei.

"Medicii au mers la faţa locului şi au efectuat dezinfecţia în focar, au prelevat probe de pe suprafeţele de contact şi mediul ambiant. Poate fi atât factorul uman, cât şi factorul alimentar sau mediul ambiant", a declarat specialistul Relaţii cu Publicul din cadrul Centrul Municipal de Sănătate Publică, Silvia Plămădeală.

În acelaşi timp, directorul grădiniţei exclude posibilitatea îmbolnăvirii copiilor din cauza alimentelor alterate.

"Totul a fost preparat proaspăt. În caz de otrăvire alimentară ar fi mulţi copii, ar fi din diferite grupe", a spus directorul grădiniţei 153 din Chişinău, Silvia Andronic.

Cei cinci copii, internaţi în Spitalul de boli infecţioase, au vârsta cuprinsă între trei şi patru ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu