ALERTĂ la frontiera de stat: 18 cetăţeni străini au primit REFUZ de intrare în Republica Moldova

În decursul săptămânii precedente, 18 cetăţeni străini, dar și 28 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Potrivit datelor prezentate de poliţiştii de frontieră, în perioada vizată, nouă cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar alți șapte în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați cinci conaționali, iar din Uniunea Europeană, șapte.

De asemenea, în punctele de trecere și "frontiera verde" polițiștii de frontieră au înregistrat 66 de evenimente, cu documentarea a 74 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- trei persoane au încălcat frontiera de stat;
- 35 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere;
- nouă persoane au făcut uz de fals în actele de călătorie; 
- 16 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; 
- opt persoane au fost documentate pentru trafic ilicit de mărfuri; 
- trei persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Săptămâna trecută, în punctele de trecere s-a înregistrat o diminuare ușoară a numărului de traversări a frontierei de stat. Fluxul persoanelor a constituit 392 784 traversări, cu 3,18% mai puțin decât săptămâna precedentă, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 88 656 traversări, cu 4,11% mai puțin decât săptămâna trecută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu