Alertă la Cantemir. O familie s-a intoxicat cu fosfit de aluminiu. DOI DINTRE COPII AU MURIT la spital

Embed:

Durere fără margini într-o familie din satul Flocoasa, raionul Cantemir. Două surori, de patru şi 11 ani au murit, iar alte trei rude de-ale lor sunt în stare gravă, după ce s-au intoxicat cu o substanţă chimică. E vorba de fosfit de aluminiu, extrem de toxic, cu care au stropit grâul adunat de cei ai casei. Ulterior l-au pus în veranda din apropierea camerei unde dormeau victimele.

Bunicul fetelor a refuzat să vorbească. Astăzi, casa în care s-a produs tragedia a fost păzită de poliţişti, iar accesul în zonă a fost interzis. Potrivit preşedintelui raionului, Andrei Ciobanu, gospodarul stropise cerealele pentru a le proteja de insecte. Noaptea, membrii familiei au acuzat stări de vomă şi ameţeală şi au solicitat ambulanţa.

"Fetiţa de patru ani era într-o stare critică, cu insuficienţă cardio respiratorie foarte serioasă şi la toate procedurile noastre de reanimare nu au dus la un rezultat şi fetiţa, cu părere de rău, a decedat. După asta, în prezenţa specialiştilor aviaţiei sanitare, peste câteva ore, a decedat şi fetiţa de 11 ani", a spus Iurie Mihăiescu, directorul spitalului raional Cantemir.

Cel de-al treilea copil, verişorul fetelor, a fost transportat în stare critică la Institutul Mamei şi Copilului.

"Pacientul se află în secţia Reanimare Chirurgicală şi toxicologie. Pacientul se află în stare foarte gravă. La moment se depun toate eforturile pentru salvarea vieţii lui", a spus Maxim Cazac, purtător de cuvât IMM.

Mama şi bunica fetelor decedate au fost transportate la spitalul municipal "Sfânta Treime". Medicii spun că starea lor este stabilă, dar sunt rezervaţi în prognoze. Ei spun că substanţa cu care s-au intoxicat victimele este extrem de periculoasă şi îşi face efectul timp de 72 de ore. Aceasta distruge vasele sangvine.

Vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate.

"Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, mi-i jale de aceşti copii că sunt educaţi, au avut nişte copii tare educaţi", a spus o femeie.

"Familia e de oameni gospodari, oameni la locul lor", a spus un bărbat.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal.

Ştirea iniţială

Doi copii au murit, iar încă trei persoane, printre care un minor, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută. Tragedia a avut loc în satul Flocoasa, raionul Cantemir.

Potrivit preşedintelui raionului, Andrei Ciobanu, persoanele s-ar fi otrăvit cu fungicide, cu care au stropit grâul pe care l-au cules.

Victimele fac parte din aceeaşi familie. Este vorba despre bunica, mama şi trei copii. Aceştia au solicitat ambulanţa, pentru că aveau simptome de vomă, greaţă şi ameţeli.

Se pare că cu puţin timp înainte, bunelul a stropit grâul cu substanţe chimice, pentru a-l proteja de insecte.

Cerealele au fost puse în verandă, în apropierea camerelor unde dormeau membrii familiei.

Potrivit autorităţilor, doi dintre copii au murit la spital, iar celelalte victime au fost transportate în Chişinău.

Cinci membri au unei familii din localitatea Flocoasa, raionul Cantermir, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-ar fi intoxicat cu pesticide.

Într-un comunicat al Serviciului de Asistenţă Medicală Urgenţă se precizează pacienţii, două femei şi trei copii în vârstă de 4, 8 şi respectiv 11 ani prezentau simptome de vomă, greaţă şi ameţeli. 

"La fața locului s-au deplasat două echipe de asistență medicală urgentă, care au ajuns la pacienți în șapte minute. În urma examinării și din cele relatate de pacienți, simptomele ar fi apărut ca urmare a otrăvirii cu o substanță chimică toxică (posibil pesticide). Pacienților li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital și au fost transportați sub monitorizarea echipelor AMUP la Spitalul Raional Cantemir, pentru tratament medical ulterior", se arată în comunicatul emis de instituţie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu